ÆRGERLIGT NEDERLAG MOD LYNGBY

Pause mellem Ballerup BK og Lyngby BK

Havde vi fortjent at tabe den her kamp? Det er et retorisk spørgsmål, som der sikkert er flere spillere, der har spurgt sig selv om, efter kampen mod Lyngby i lørdags. For nej, det burde Ballerup ikke. I hvert fald ikke når man ser på spil og chancer i kampen. Men når man allerede er bagud efter tre minutter, så er det altså op ad bakke.

I de 87 minutter, som fulgte efter Lyngbys føringsmål, der pressede Ballerup på, og havde efter 25 minutter bolden i kassen efter en dødbold. Målet blev fejlagtigt underkendt, men det gav hjemmeholdet blod på tanden, og Lyngby var deciderede heldige med at gå til pause med en 1-0 føring. Lyngby var i flere situationer overordentligt på hælene i defensiven. Især på dødbolde, som i 2-3 situationer i 1. halvleg, var ved at resultere i en scoring til Ballerup.

Vi skulle dog over på den anden side af pausen, før Ballerup endelig fik scoret det forløsende og udlignende mål. Det var endnu en dødbold, som Neno Dragojevic slog til bagerste stolpe, hvor Thomas Eriksen kommer drønende og tordner bolden i kassen. Fuld fortjent udligning.

Efter udligningen er det fortsat  Ballerup, som er farligst, og på nok en standardsituation ender bolden på indersiden af stolpen, og Lyngby kan ånde lettet op. I en anden situation, kaster 2-3 Lyngby-spillere sig ned foran Nicolai Jacobsen, som var ved at kunne sende sin første scoring som seniorspiller i kassen, og blokerer hans forsøg. For at det ikke skal være løgn, så slutter de mange chancer til Ballerup af med, at Mikkel Andersen kommer ned bag Lyngbys bagkæde, og fra en lidt spids vinkel afslutter han, og tvinger Jacob Kørschen til en klasseredning i Lyngby-målet.

Og så – ja, som den vel nok største kliché inden for fodbold, er det naturligvis Lyngby, som  ender med at glimte i et øjebliks genialitet. Zacharias Pedersen får vendt af på et par Ballerup-spillere, og finder Lyngbys offensive es, Lasse Sindahl. Han sætter også sin direkte oppasser, og kan lægge bolden på tværs til en helt fri Thomas Odby, og så stod den 2-1 til gæsterne efter 73 minutter.

De resterende 27 minutter af kampen, må vi nok erkende, at Ballerup ikke længere havde det store at skyde med frem ad banen, og ikke længere kom frem til de samme chancer. Men der havde også været de muligheder, som der skal til, for at vinde en kamp over et hold som Lyngby. For Lyngby er et ganske fint mandskab, som nu kan række ud efter 1. pladsen i Serie 1, men Ballerup skulle have haft minimum et enkelt point med fra kampen. Det havde bestemt ikke været unfair.

Sådan gik det bare ikke, og man kan nu se tilbage på to kampe mod Værløse og Lyngby, hvor de små marginaler har været afgørende, og hvor stolpe-ud har gjort, at man ikke har fået minimum et enkelt point i de to respektive kampe. Derfor er sigtekornet nu indstillet på Lynge, som Ballerup gæster på lørdag. Kampstart kl. 13.00 i Lynge.

Serie 1, pulje 1: Ballerup BK – Lyngby BK 1-2 (0-1). 3. minut 1-0 Jeppe Sindahl, 58. minut 1-1 Thomas Eriksen, 73. minut 1-2 Thomas Odby. Gult kort 45. minut Daniel Pless, Ballerup BK. 90. minut Danny Eriksen, Ballerup BK.