post

AB vendte tingene i 2. halvleg

Lørdag eftermiddag var der besøg af naboerne fra lidt længere ude af Ring 4, da AB kiggede forbi Topdanmark Hallen. På forhånd var det to mandskaber, som efter fredagens pressemøde i statsministeriet, var klar over, at det formentlig var den sidste betydende kamp de næste seks måneder. Alligevel var det en kamp, som blev afviklet i et meget adstadigt tempo – især i forhold til de 10 foregående kamp.

Det var derfor også en forholdsvis stille 1. halvleg som blev afviklet, og pulsen kom vel højest op, da Ballerup tilsyneladende bliver snydt for to straffespark. Først bliver Kevin Fejer nedlagt i feltet, og bagefter er der en tydelig “hands” situation i feltet. Men dommerens fløjte forblev tavs.

Derfor måtte Ballerup skabe sine chancer på anden vis, og 1-0 scoringen kommer også efter et fint angreb. Bolden blev spillet på kant til fødselaren Mikkel Andersen, og inde foran mål finder han Daniel Pless, som kunne sætte sin 80. scoring i kassen for Ballerup BK. Det var noget af det sidste, som skete i en forholdsvis begivenhedsløs 1. halvleg.

2. halvleg kan der skrives rigtig meget om. Men det undlader vi. Lad os blot konstatere, at AB får scoret tre mål, og Ballerup nul. Målene bliver desværre indkasseret på måder, som vi har set rigtig mange gange før i efteråret. F.eks. en bold, der bliver clearet – lidt for kort – og en modstander, som sparker den resolut ind. Og også endnu et afrettet skud, som efterlader Jacob Lethin prisgivet i målet. Det er faktisk meget symptomatisk, for når Ballerup er i feltet hos modstanderen, så står der pt. ingen klar til at sparke en returbold ind. Men i eget felt, der står der ofte en modstander klar.

Det er naturligvis ikke hele forklaringen på, at man går ned i 2. halvleg mod AB. For der skal mangle rigtig meget, både i forhold til evne, vilje og energi, for at tabe til et – og undskyld AB – meget ordinært hold. Men det manglede i høj grad hos hjemmeholdet denne lørdag, og så greb udeholdet chancen. Så lad os bare sige det, som det er: Ballerup præstation var en meget tynd kop te i 2. halvleg. Kampen ender derfor 3-1 til AB.

Ballerup må derfor overvintre på 7. pladsen i puljen, og kan se tilbage på et efterår, hvor holdet som oprykker har hentet 16 point i 11 kampe. Det må vel siges at være godkendt som oprykker.

Efter kampen meddelte Kim Wiborg truppen, at han ikke forlænger den halvårlige aftale, som han indgik med Ballerup BK i juli måned, og at holdet derfor skal ledes igennem de sidste 15 kampe af en ny træner. Det er en beslutning som har været bestyrelsen bekendt siden midten af september, da Kim godt kunne se, at hans erhvervsmæssige forpligtelser, ikke var forenelige med at være træner i Ballerup BK på længere sigt.

Der skal lyde en kæmpe tak til Kim for at træde til med dags varsel, og tak for en 100% dedikeret indsats. Det er forhåbentlig, og formentlig, ikke den sidste post som Kim har bestridt i Ballerup BK.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *