Historie

Ballerup Boldklub er en ung forening, som så dagens lys i november 2015. Foreningen blev etableret med det erklærede formål, at det skulle være muligt at tilbyde en platform, hvor man kunne tilmelde et hold, og spille fodbold, uden at man nødvendigvis passede ind i en etableret – og i nogle tilfælde – rigid forestilling om, hvordan man skal være medlem af, og have et fodboldhold i, en fodboldklub. Med andre ord: Det skal være muligt at spille fodbold, på alle niveauer, ud fra de forudsætninger, som det enkelte hold har.

Det viste sig at være en niche, som rigtig mange fandt interessant. På blot 12 måneder gik klubben fra at være fem stiftende medlemmer, til at tælle over 300 medlemmer i aldersgruppen 10-50 år. I dag, små fire år senere, har klubbens fundet sit leje på ca. 100 medlemmer, og tilbyder stadigvæk at man kan komme med et hold, melde sig ind og så er man i gang. Det er en plug-and-play-tilgang, som mange lukkede hold, godt kan lide, da de her har mulighed for selv at vælge trøjefarve, logo osv. Der er i mellemtiden blevet indrettet klubfaciliteter i Ballerup Idrætsby, som alle foreningens medlemmer nyder godt af, og som har skabt en bro mellem de ”øer”, som de forskellige hold i første omgang var, men som det enkelte medlem nu opfatter som indbyggere i det samme lille samfund: Ballerup Boldklub.

Med tiden har foreningen udviklet sig til også at have en åben og kompetitiv afdeling, som tæller to ungdomshold samt to seniorhold. Rent sportsligt er de en stor succes, og det er blevet til syv oprykninger på fire år, fordelt mellem de fire hold.