Sejr i hæsblæsende affære

Ballerup BK - Virum-Sorgenfri BK

Tirsdag aften var Virum-Sorgenfri på besøg i Ballerup, og det blev til et brag af en fodboldkamp. Opgøret var en udsat kamp fra runde 2, som godt nok var planlagt til afvikling på Virumgårds kunstgræsbane, men som måtte flyttes til Topdanmark Hallen pga. renovering af førstnævnte.

Det krævede lidt omstilling for begge hold, at skulle spille på kunstgræs i 22 graders varme midt i september. Banen virkede glat, spillerne gled, bolden hang lidt i græsset og der opstod som følge deraf, en masse tilfældigheder og små fejlafleveringer. Udeholdet kom blæsende fra start, og virkede meget opsat på, at pointsaldoen ikke stadigvæk skulle pålyde 1 point efter de 90 minutter. Og det kan virke som en floskel, at sige, at Virum-Sorgenfri er et bedre hold, end deres placering. Men det er de, klart bedre. Man skal også huske på, at de havde topholdet fra Hillerød helt ude i torvene, og var foran 2-0 med 12 minutter igen i deres indbyrdes opgør.

Det var derfor et ungt og dygtigt mandskab, som stod over for Ballerup, og de var klar fra start. De får derfor hurtigt bragt sig foran efter kun 11 minutter. Og så startede der ellers en åben slagudveksling. Mickel Stumpe får først udlignet efter 19 minutter, og efter 31 minutter bringer Mikkel Andersen Ballerup foran med 2-1. Den føring varede kun to minutter, og så var det hele lige igen, med Virums scoring til 2-2. Den stilling holdt til halvleg, og så var det tid til at tage lidt luft ind.

Hvad det var for noget luft, der blev taget ind i pausen, det er ikke godt at vide, men det gav tilsyneladende Ballerup vinger i de sidste 45 minutter. For som en naturlig konsekvens af Virums angrebsiver, og de omrokeringer, som Ballerup måtte lave, pga. skader i bagkæden, så stod Ballerup lidt længere tilbage på egen banehalvdel. Både Kasper Lorentzen og Nikolaj Hansen måtte nemlig udgå med skader, og så spillede Paw Olsen pludselig venstre back og Kenneth Smith i midterforsvaret. Det gjorde de i øvrigt fænomenalt begge to.

Den anden vej gik det nu rigtig, rigtig stærkt. Det var ikke til at se, at Virums bagkæde i snit var 10 år yngre end de tre, fire, fem raketter, som blev sendt afsted mod dem. Pasningerne sad knivskarpt fra Ballerups side, og så kunne Daniel Pless først sætte føringsmålet ind med venstrebenet, efter oplæg fra Mark Petersen, efter 47 minutter, inden Mark Petersen selv fik lov at score med et velplaceret skud. Forarbejdet blev her lavet af Mikkel Andersen, som fuldstændig snørrede Virums defensiv, med et par driblinger i virkelig høj fart. Fem minutter spillet af 2. halvleg, og nu stod det pludselig 4-2.

Efter 58 minutter var det tid til at får lidt friskt ind til offensiven. Thomas Carlsson blev efter en – som altid – solid indsats byttet ud med Kevin Fejer. Sidstnævnte skulle ikke bruge mere end et par minutter på banen, før han brager et frispark på overliggeren. Det var et forvarsel på, at Kevin Fejer havde gode fødder i dag. Fem minutter senere modtager han bolden på midten af banen, laver en hurtigt vending og sender bolden i dybden på venstrekanten. Her har Paw Olsen taget en sprint på 40 meter, og afleveringen sidder lige i hans løbebane. Han sender bolden fladt ind i feltet, og her svigter Daniel Pless sjældent. Det gjorde han heller ikke her, og Ballerup var nu på 5-2.

Målet til 5-2 punkterede heldigvis Virum en anelse, for de var kampen igennem rigtig farlige, når de blev retvendt ned mod målet, og der var en håndfuld spillere, som havde masser af mod på at gå direkte mod mål. Men Virum kom ikke i nærheden af at lave et mål i en 2. halvleg, som vel nærmest kan betegnes som perfekt fra Ballerups side. I stedet får anfører Mikkel Andersen lov til at lukke festen med seks minutter igen, da han tordner bolden op i det fjerne målhjerne fra kanten af feltet. Ren nydelse.

Kampen ender derfor med en 6-2 sejr til Ballerup, over et Virum-mandskab, som ikke har noget at skamme sig over denne tirsdag aften. Udover resultatet selvfølgelig. Et meget ungt mandskab, som kommer til at få masser af point inden vinterpausen. På den anden side, så må man også bare konstatere, at når det kører for Ballerup, så er der ikke nogen hold i Serie 1, som kan holde Ballerups offensiv nede. Det var angrebsspil, som selv 1-2 niveauer over Serie 1, ville ødelægge de fleste hold.

Næste kampe er på søndag, hvor Ballerup skal en tur til Brøndby. Kampstart er kl. 13.00 på bane 5 (den indhegnede bag den lille træningshal) på Brøndby Stadion.

Serie 1, pulje 1: Ballerup BK – Virum-Sorgenfri BK 6-2 (2-2). 11. minut 0-1 ukendt spiller, 14. minut 1-1 Mickel Stumpe, 31. minut 2-1 Mikkel Andersen, 33. minut 2-2 ukendt spiller, 47. minut 3-2 Daniel Pless, 50. minut 4-2 Mark Petersen, 67. minut 5-2 Daniel Pless, 84. minut 6-2 Mikkel Andersen. Gult kort: 84. minut Nicolai Jacobsen, Ballerup BK. 84. minut ukendt spiller, Virum-Sorgenfri BK.