VIGTIG SEJR OVER ØLSTYKKE

Mikkel_Andersen_BBK-ØFC

Onsdag aften var det endelig tid til at Ballerup kunne betræde græstæppet i Gryden, for første gang i sæsonen 2020/21. De to forrige hjemmekampe var pga tekniske og belægningsmæssige udfordringer i Ballerup Idrætspark, blevet afviklet på Opvisning 2.

Det var en rigtig flot og velplejet grønsvær, der mødte de 22 spillere, men den megen regn i timerne op til kampstart, gjorde både banen meget våd og tung. Derfor var der også rigtig mange afleveringer, som blev for korte i kampens indledning, og det var udeholdet ved at profitere af i flere situationer. Ølstykke pressede højt, og det fik stresset Ballerup lidt. Efter ni minutter kommer udeholdet da også foran, og det kan man ikke sige var ufortjent. Målet blev sat ind via den ene opstander af Daniel Therkildsen. En spiller som i øvrigt spillede en rigtig fin kamp for Ølstykke, og som tvang Patrick Madsen til at levere en fremragende indsats på ventre back kampen igennem.

Heldigvis fik Ballerup svaret hurtigt igen, da udligningen allerede kom fem minutter senere. Kevin Fejer fik sendt en god afslutning afsted mod målet, men Nicholas Vestermann halvklarede skudet, og på riposten stod Daniel Pless naturligvis klar. Han sendte bolden i mål med sin scoring nr. 76 for Ballerup BK – i 63 kampe.

Efterfølgende var kampen ret jævnbyrdig, men Ølstykke var konstant pågående i både deres omstillinger og høje pres. Matthias Pointinger og Mark Kronby var mændene med ideerne på midten af banen for ØFC, og længere fremme var Mads Nordby Rasmussen og Daniel Therkildsen konstant i bevægelse. Chancemæssigt var der tilbud i begge ender, og for Ballerup havde både Mikkel Andersen et forsøg på mål, og Kevin Fejer havde både et skud og et hovedstød, som godt kunne have endt i målet. 

Der kom dog ikke flere scoringer inden pausen, og der faldt også lidt en dæmper på gemytterne, da Ølstykke får et gult kort i henholdvis 34. og 44. minut. Derfor måtte udeholdet også starte en mand i undertal i 2. halvleg, og de var derfor under pres fra starten af. Det førte blandt andet til et hjørnespark til Ballerup BK. Det tog Patrick Madsen sig af, og han sendte den milimeterpræcist ind i panden på Mickel Stumpe, og via ØFC-keeperen endte bolden oppe i nettaget. 2-1 til Ballerup, og nu blev der virkelig trykket på for at få sat de afgørende stød ind på Ølstykke.

 

Der kom dog ikke flere mål, og fred være med det, når bare det kaster tre point af sig. Men det var altså ikke fordi de to hold ikke forsøgte sig. For Ballerup var Daniel Pless meget tæt på med et hovedstød, og Neno Dragojevic med et velplaceret skud, som lige sneg sig uden om stolpen. For Ølstykke havde Mark Kronby et godt forsøg fra kanten af feltet, men Jacob Lethin dykkede ned og greb bolden med stor sikkerhed. I de døende minutter var Ølstykke igen tæt på, og Daniel Therkildsen sendte en afslutning afsted mod forreste stolpe, men Mickel Stumpe kom glidende i sidste sekund, og fik blokeret skuddet.


Derfor ender en hæsblæsende, og til tider halvrodet kamp, med en 2-1 sejr til Ballerup. En sejr som især blev kørt hjem på en stærk 2. halvleg, hvor Ølstykke i perioder stod med alle mand nede foran eget felt, og kæmpede med næb og klør for at holde Ballerup fra at score yderligere.

Næste kamp er på tirsdag. Her kommer Virum-Sorgenfri BK på besøg kl. 18.00.

> Læs Sjællandske Mediers referat af kampen

Serie 1, pulje 1: Ballerup BK – Ølstykke FC 2-1 (1-1). 9. minut 0-1 Daniel Therkildsen, 14. minut 1-1 Daniel Pless, 51. minut 2-1 Mickel Stumpe. Gult kort 34. minut Christoffer Bosholdt, Ølstykke FC. 44. minut Daniel Therkildsen, Ølstykke FC. 85. minut Paw Olsen, Ballerup BK.